Installatiebedrijven

Als installatiebedrijf weet u als geen ander dat een vermindering van onderhoud, een verlaging van energiekosten en duurzame oplossingen heel erg wenselijk zijn voor klanten. Hieronder kunt u lezen wat een vitalisator voor uw klanten en uzelf als installateur te bieden heeft.

Toepassingen op C.V.

Voor het centrale verwarmingssysteem biedt Water Solutions een vitalisator die een vuilfilter direct overbodig maakt. In Oostenrijk en Duitsland is men op vele vlakken al overgestapt van filtering naar vitalisatie van verwarmingswater. Waarom? Heel simpel,

  • Energiebesparing van minstens 10 %.
  • Verminderd belasting op het circuit waardoor dit langer meegaat en minder onderhoud nodig heeft.
  • Het systeem biedt een continue behandeling van het verwarmingswater, gebruikt geen chemicaliën of elektriciteit en is volledig onderhoudsvrij.

Hoe? 

Voor wie nog nooit van de term vitalisatie gehoord heeft, leggen we hier deze techniek van waterbehandeling kort uit. Naast dat water fysiek gefilterd kan worden, kan water ook op moleculair niveau behandeld worden. Watermoleculen kunnen opnieuw gegroepeerd worden waardoor het water zich anders gaat gedragen:

  • Vuil In het water Lossen op, alleen sedimenten moeten in het begin worden afgetapt.
  • De warmtegeleiding verbeterd, waardoor er minder energie nodig is om het water te verwarmen. Dit leidt tot een besparing van minstens 10%.
  • Omdat alle aanslag verwijderd wordt is er een veel hoger rendement van de ketel.
  • Omdat vaste stoffen oplossen in het water door deze continue waterbehandeling wordt het verwarmingscircuit minder belast en de levensduur van de apparaten verlengd.
  • De vitalisator gebruikt geen chemicaliën of elektriciteit, na aftappen van de eerste sediment scheiding is er geen onderhoud nodig aan het apparaat.

Deze zelfde techniek kan uiteraard ook op koelsystemen worden toegepast en op hoofdleiding in huizen en bedrijven. Voor vragen en prijzen kunt u contact opnemen met Water Solutions info@water-solutions.nl en 0168 479244.

Algemene Voorwaarden

 

© 2020 Water Solutions B.V. Alle rechten voorbehouden.