Hoe waterfilters kunnen helpen om het wereldwijde plasticprobleem op te lossen.

Er is een grote noodzaak om zwerfplastic en het gebruik van wegwerpplastics substantieel te verminderen. De oceanen en nu ook onze drinkwaterbronnen hebben ernstig te lijden onder de vervuiling van plastic en bijkomende microplastics (bron).

EU akkoord verbod op wegwerp plastic

Eind vorig jaar zijn de EU staten akkoord gegaan met een aankomend verbod op wegwerpplastic van populaire producten zoals wattenstaafjes, bestek, borden, rietjes en roerstaafjes. De productie hiervan op basis van plastic is in de toekomst niet meer toegestaan. Na het verbod op gratis plastic tasjes in de winkels is dit een grote tweede stap voor de vermindering van de wereldwijde plasticvervuiling die onze oceanen zoveel schade aan doet (bron).

Waterfilters thuis als onderdeel van de oplossing voor het terugdringen van plastic wegwerpflesjes.

Het gebruik van plastic drinkwaterflessen heeft een groot aandeel in de plasticvervuiling wereldwijd. Een groot gedeelte van dit gebruik kan terug gedrongen worden door zelf thuis een goede drinkwatervoorziening te hebben waardoor de kwaliteit en smaak van bronwater via de kraan aanwezig is en er geen bronwater in de supermarkt gekocht hoeft te worden. Vervolgens kan, wanneer er een herbruikbare fles onderweg wordt meegenomen, eveneens de aankoop van wegwerp plastic flessen onderweg worden terug gedrongen. Een goede waterfilter thuis is voor veel mensen hier de oplossing omdat de smaak en zuiverheid van bronwater niet via de kraan verkregen kan worden vanwege aanwezige vervuiling en verstoorde structuur van het water.

Mogelijkheden ter innovatie van publieke drinkwatervoorzieningen

In de toekomst zou het nog mooier zijn als gemeentelijke drinkwatervoorzieningen ook gebruik zouden maken van filtering, vitalisatie en eventueel het ter plekke beschikbaar maken van biologisch afbreekbare wegwerpflesjes. Er zijn veel mensen die zich hiervoor willen inzetten, maar er is nog geen verbinding ontstaan tussen leveranciers van betrouwbare filtering en vitalisatie methoden en gemeentelijke voorzieningen op het gebied van drinkwater. Mede omdat op gemeentelijk niveau de gedachte heerst dat het kraanwater in Nederland voldoende zuiver is.

Initiatieven om de ‘Plastic Soup’ op te ruimen

Naast het stoppen van de oorzaak van plasticvervuiling ligt er ook nog een taak voor ons om de plasticvervuiling die is ontstaan in de loop der jaren, ook wel de ‘Plastic Soup’ genoemd, op te ruimen. Zo is ‘System 001‘ een opruiminstallatie van de inmiddels wereldberoemde Boyan eind vorig jaar ingezet om in een aantal maanden tijd een enorme hoeveelheid plastic aan land te brengen ter recycling. Ook is begin dit jaar de Alliance to end plastic waste opgericht, een initiatief van 28 multinationals om de plastic vervuiling op te ruimen en tegen te gaan. Creëer je eigen drinkwaterbron thuis, maak gebruik van een herbruikbare fles voor onderweg en wordt onderdeel van de oplossing van het plastic probleem!

EWO – Vitality Filter
EWO – Gourmet inbouwsysteem
Facebooktwitterlinkedin
No comments yet.

Geef een reactie

Algemene Voorwaarden

 

© 2020 Water Solutions B.V. Alle rechten voorbehouden.