Veelgestelde vragen

F.A.Q. / Veelgestelde vragen
V0.15 – 20-10-2016
– 1 –
1. Technologie algemeen A. Van welke technologieën maken de producten gebruik?
B. Hoe werkt het filteren van het water?
C. Wat is vitalisatie?
D. Wat doet het wervelen van het water?
E. Wat doet magnetisme met het water?
F. Wat is informatiewater?
G. Wat is ABS Plastic en geeft dat niets af aan water?
H. Wat gebeurt er met kalk in de systemen? I. Hebben de systemen effect op de pH waarde van het water?
J. Is het mogelijk om een filtersysteem op de hoofdwaterleiding te plaatsen?
K. Waar kan ik de oude koolstoffilters het beste weggooien?
2. Onderhoud en gebruik van filters en vitalisatoren
A. Kan/mag er ook warm water door de filters stromen? B. Hoe lang gaan de koolstof filters mee?
C. Mijn filter geeft meer/minder water dan xx liter per minuut?
D. Ik zie roest bij/in mijn systeem?
E. Zijn er onderhouds kosten of handelingen nodig voor de vitalisatoren?
F. Is het nodig om de filter systemen van binnen schoon te maken?
3. EWO Vitality Filter A. Past het systeem wel/niet op mijn kraan?
– Wat te doen bij het geval van een afwijkende maat kraan
B. Er viel een metalen staafje + veertje uit de onderkant van het systeem, hoe terug te plaatsen?
C. Het schroefdraad is kapot/pakt niet meer/de filter is van mijn kraan gevallen.
– Hoe vervang ik de onderkant van de EWO Vitality Filter het beste?
D. De kap lekt aan de bovenkant/er zit een scheur in de zijkant van het systeem?
E. Welke filter cartridge heb ik nodig voor dit systeem?
F. Wat is de doorstroomsnelheid van de EWO Vitality Filter?
4. EWO Gourmet A. Welke systeem heb ik nodig van de verschillende modellen? B. Zit er verschil in de EWO Gourmet Premium systemen?
C. Waar kan de EWO Gourmet filterbehuizing worden geplaatst? En andere installatie vragen.
D. Wat zijn de afmetingen van de kranen?
E. Hoe groot is de EWO Gourmet filterbehuizing?
F. Welke filter cartridge heb ik nodig voor mijn Gourmet systeem?
– EWO Gourmet Puro (wellicht van toepassing)
G. Wat is de doorstroomsnelheid van een EWO Gourmet systeem?
– 2 –
5. EWO Classic A. Welk systeem heb ik nodig voor mijn huis?
B. Hoe weet je welk systeem ik precies nodig heb?
C. Waar word dit systeem geïnstalleerd? En andere installatie vragen.
D. Ik heb erg hard water, maakt dat uit?
6. EWO HB
A. Waar is dit systeem precies voor te gebruiken?
B. Wat heeft dit voor effect op het verwarmingscircuit?
C. Welk systeem heb ik nodig voor mijn verwarmingscircuit?
D. Ik heb een open verwarmingscircuit, kan ik een EWO HB gebruiken?
7. EWO Energiepen
A. Hoe werkt het vitaliseren van vloeistoffen met de EWO energiepen?
B. Kan ik de EWO Energiepen in hete/koude vloeistoffen gebruiken?
8. Garantie/Retour/installatie van systemen
A. Wat is het garantie beleid van de systemen?
B. Kan ik een systeem retourneren?
C. Installatie EWO Vitality Filter.
D. Installatie en garantie EWO Gourmet Premium systemen.
– Plek van installatie
– Zelf EWO Gourmet systemen installeren
– Garantie EWO Gourmet Systemen
E. Installatie en garantie EWO Classic systemen.
– Plek van installatie
– Zelf een EWO Classic installeren
– Garantie EWO Classic systemen
9. Technische gegevens
A.
Hebben de systemen effect op de waterdruk/doorstroomsnelheid?
– Filter systemen
– Vitalisatoren
B. Kranen EWO Gourmet
C. EWO Classic
D. EWO Dolomit
E. EWO HB
10. Onderzoeksresulaten en ander ondersteunend materiaal
11. Overig
– 3 –
1. Technologie algemeen
A. Van welke technologieën maken de producten gebruik?
De filtering maakt gebruik van fysieke filtering dmv actieve koolstof blok filters. De vitalisatie maakt gebruik van werveling, magnetimse en informatiewater. Al het plastic waar het water mee in aanraking komt is van ABS plastic en wij maken gebruik van roest vrij staal (RVS) voor het metaal. Zie andere punten onder ‘1. Technologie’ voor meer duiding over de werking.
B. Hoe werkt het filteren van het water?
Wij adviseren het gebruik van actieve koolstof blokfilters omdat dit de opgeloste stoffen (=ingesloten in de waterclusters) in het water laat zitten. Deze opgeloste stoffen zijn de voor het lichaam belangrijke mineralen zoals Calcium, Magnesium, Fosfor en Zwavel. Vrijwel alle schadelijke stoffen bevinden zich buiten de moleculaire structuur van water, bijvoorbeeld medicijnresten, hormonen, pesticiden, herbiciden, chloor, zware metalen, bacteriën en virussen. Deze stoffen worden echter dus wel uit het water gefilterd door de actieve koolstof blokfilters.
C. Wat is vitalisatie?
Dit is het herstructureren van water op moleculair niveau en is een redelijk nieuwe wetenschap. D.m.v. vitalisatie kunnen bij water en andere vloeistoffen de eigenschappen veranderd worden zonder de chemische samenstelling te veranderen. Groot voordeel van vitalisatie is dat het volledig onderhoudsvrij is en geen gebruik maakt van chemicaliën of elektriciteit. Het voordeel van gevitaliseerd water drinken is dat het beter opgenomen kan worden in het lichaam wat ervoor zorgt dat het beter hydrateert en beter afvalstoffen afvoert. Normaal leidingwater heeft door de kapotte structuur energie nodig om te verwerken, gevitaliseerd water voed het lichaam juist. Gevitaliseerd water verminderd en verhinderd ook kalk in het leidingnetwerk door de stof op moleculair niveau te transformeren. De EWO Classic en EWO Vital modules (die ook op de EWO Gourmet zitten) vitaliseren het beste. Doordat de EWO Vitality filter wat kleiner is, is het effect van vitalisatie wel net ietsje minder.
D. Wat doet het wervelen van het water?
Water is van nature gewend om vrij te kunnen stromen zonder storende invloeden van buitenaf. Wanneer water vrij kan stromen en wervelen zal het altijd de optimale natuurlijke balans opzoeken. Dit is een natuurlijke eigenschap van water. Daardoor is het water wat uit bronnen in bergen komt stromen doorgaans ook zo enorm zuiver en vitaal. Het wervelen in onze systemen bootst de natuurlijke stroming na en dat helpt dus mee om de moleculaire structuur van het water te optimaliseren.
E. Wat doet magnetisme met het water?
Onze vitalisatiemodules zijn gemaakt van natuurlijk aarde-gemagnetiseerd RVS. De ijzererts die gebuikt draagt dus dezelfde magnetische lading met zich mee die de aarde met zich meedraagt en uitzend. De aanwezigheid van dit natuurlijke magnetische veld helpt de moleculaire structuur van het water te optimaliseren en zo dicht mogelijk terug te brengen naar een natuurlijke staat. Deze methode heeft een groot effect op kalk in het water. Door magnetisering wordt kalk in het water omgevormd van Calciet (de harde vastbijtende vorm van kalk) naar Aragoniet, een hele zachte ronde vorm van kalk die niet gemakkelijk aanslaat. Zie ook: Onderzoek_EWO_Vitalisatie_Effect_Calcium_Universiteit_van_Bologna_EN.pdf
– 4 –
F. Wat is informatiewater?
De additieven in het informatiewater waar over gesproken wordt zijn bepaalde kristallen en mineralen die aan het water in de dubbele wanden van de EWO vitalisatoren zijn toegevoegd. Het water in uw leiding neemt de frequenties en eigenschappen van deze materialen over wanneer het door de EWO vitalisator heenstroomt. De precieze samenstelling hiervan is EWO Wasser haar best bewaarde geheim en zij vertellen zelfs ons niet wat er precies inzit. Wat zij ons wel vertellen is dat het informatiewater de frequenties van natuurlijk Oostenrijks bergbronwater bevat.
G. Wat is ABS Plastic en geeft dat niets af aan water?
Het grootste en in ieder geval voor het water belangrijke gedeeltes van het plastic in EWO producten is ABS-plastic, hetzelfde plastic als waar de oude LEGO blokken van gemaakt zijn. Dit is een plasticsoort die 100% recyclebaar is en waarbij in het productieproces geen weekmakers of plastificeerders zoals bijvoorbeeld BPA gebruikt worden. Bijkomend voordeel hiervan in tegenstelling tot het gebruik van staal is dat dit plastic zo hard is dat het niet afgeeft en dus geen smaakverandering teweegbrengt in het water. Vrijwel elke staalsoort zou dit wel doen, zeker omdat het water uit de EWO filters ook nog eens gevitaliseerd word waardoor deze smaak versterkt zou worden.
H. Wat gebeurt er met kalk in de systemen?
Wij filteren kalk bewust niet uit het water omdat het een belangrijk mineraal is. Wanneer je dit uit het water zou halen kan er na verloop van tijd in het lichaam een tekort optreden als je het niet op een andere manier aanvult. De vitalisatie technologie zet het Calcium molecuul om van calciet (de harde, bijtende vorm) naar aragoniet (een zachte, nauwelijks aanslaande vorm) waardoor kalkaanslag vermindert en verhinderd wordt. Bij hoge hardheden kan het zijn dat men witte vlokjes in het water ziet drijven na de filtering en vitalisatie door of de EWO Vitality Filter of EWO Gourmet. Dit is Calcium in zijn aragoniet vorm en is op geen enkele manier schadelijk. Wel kan dit een witte waas veroorzaken in bijvoorbeeld waterkokers, puur door de hoeveelheid, maar deze is met een koud vochtig doekje en eventueel wat schoonmaak azijn te verwijderen. Hiervoor is in principe geen heet water of schoonmaakmiddel voor nodig. Zie ook: Onderzoek_EWO_Vitalisatie_Effect_Calcium_Universiteit_van_Bologna_EN.pdf
I. Hebben de systemen effect op de pH waarde van het water?
De filtering maar voornamelijk vitalisatie van water d.m.v. EWO technologie in zowel de EWO Vitality Filter als EWO Gourmet optimaliseert de pH zodat deze weer richting pH neutraal gebracht wordt. Voor de duidelijkheid, bij een begin pH van 5 brengt de vitalisatie het omhoog en bij een pH van 9 omlaag naar een pH van rond de 7,5. Er wordt niets aan het water toegevoegd of weggehaald om pH waardes te beïnvloeden, de waardes veranderen alleen door het vitalisatieproces.
J. Is het mogelijk om een filtersysteem op de hoofdwaterleiding te plaatsen?
Het filtereren van de hoofdleiding voor drinkwaterkwaliteit is erg prijzig. De reden hiervoor is dat er veel water door de hoofdleiding heen moet kunnen en erg goede filters hele kleine gaatjes hebben waar het water doorheen kan stromen. Dat is ook de reden dat er bijvoorbeeld maar 0.9 liter/minuut uit de EWO Vitality Filter en 2 liter/minuut uit de EWO Gourmet komt. Om de hoofdleiding te filteren zijn meerdere filters nodig zodat er geen drukverlies plaatsvindt in het leidingnetwerk. De aanschafkosten van een enkel systeem zijn rond de € 1400,- en de terugkerende kosten daarvan (elke 6 maanden) zo’n € 400,-. En voor een huishouden is een enkel systeem vaak niet genoeg. Wij adviseren filtering van de hoofdleiding eigenlijk alleen voor bedrijven en industrie in specifieke gevallen. Voor
– 5 –
huishoudens adviseren wij de filtering & vitalisatie van 1 drinkwaterpunt (meestal de keukenkraan) d.m.v. de EWO Vitality Filter of EWO Gourmet. Wat wel op de hoofdleiding geïnstalleerd kan worden is een vitalisator zoals de EWO Classic. Dit systeem haalt geen stoffen uit het water en voegt ook niets toe, maar zorgt er bijvoorbeeld wel voor dat de kalkaanslag wordt verhinderd en verminderd, waterapparaten en armaturen tientallen jaren langer meegaan en er minstens 50% minder chemicaliën gebruikt hoeft te worden. De moleculaire structuur van het water wordt enorm verbeterd wat vele postieve effecten heeft voor het menselijk lichaam.
Zie ook: Informatie_Quadro_Filter.pdf
K. Waar kan ik de oude koolstoffilters het beste weggooien?
Aangezien er in de filtersystemen redelijk wat afvalstoffen achterblijven is de beste plek om de oude koolstoffilters weg te gooien het klein chemisch afval. Officieel gezien mag
– 6 –
2. Onderhoud en gebruik van filters en vitalisatoren
A. Kan/mag er ook warm water door de filters stromen?
Warm water kan de filter cartridges in het systeem redelijk snel beschadigen. Als dit een of twee keer even heel kort gebeurd is er niets aan de hand (spoel wel zo snel als mogelijk even koud water weer door de filter), maar vaker of lang contact met warm of heet water maakt de filter stuk. Het actieve koolstof in de filter vervalt dan namelijk wat vervolgens de al opgebouwde afvalstoffen weer vrijlaat. Als er opeens echt veel meer water uit de filter komt stromen dan normaal kan dit een teken zijn van een gebroken (dus kapotte) filter. We raden af dit water dan verder te drinken omdat de al opgebouwde afvalstoffen vrij kunnen komen.
B. Hoe lang gaan de koolstof filters mee?
De actieve koolstofblokfilters in onze systemen gaan na activatie (in aanraking komen met water) 6 maanden mee. Na 7-8 maanden bestaat namelijk een steeds groter wordende kans dat het actieve koolstof in de filter gaat vervallen wat de al opgebouwde stoffen in het water los laat. Het is dus mogelijk om de filter langer dan 6 maanden te gebruiken, wees hier wel voorzichtig mee. We raden dit ook niet zozeer aan om te doen. Als er echt veel meer water uit de filter komt stromen dan er hoort te gebeuren zoals bij het systeem staat aangegeven kan dit een teken zijn van een gebroken (dus kapotte) filter. Het is niet aan te raden dit water verder te drinken. Wanneer de filter droog opgeslagen in het doosje blijft kan deze maximaal 2,5 jaar mee voordat deze echt gebruikt moet worden. Er kunnen dus maximaal 5 extra filters worden aangeschaft om als voorraad te gebruiken.
C. Mijn filter geeft meer/minder water dan xx liter per minuut?
Door variaties in het productie proces van de filter en variaties in waterdruk in huis kan het zijn dat het systeem wat beter of slechter presteert dan het aangegeven gemiddelde van xx liter per minuut. Als dit verschil echt groot is kan het een teken zijn van een kapotte filter. Een heel enkele keer kan de filter door een fout in productie of een stoot tijdens transport kapot gaan, dan komt er veel meer water uit dan er hoort te gebeuren. De absolute dichtheid van de actieve koolstof blok filter is hoe dan ook altijd minstens zo goed als aangegeven, de kwaliteit en dichtheid van de filter is nooit slechter dan deze aangegeven absolute dichtheid.
D. Ik zie roest bij/in mijn systeem?
Alhoewel het zeer weinig voorkomt is er af en toe een niet geheel roestvrij stalen onderdeel wat toch het productieproces doorkomt. In dit geval
E. Zijn er onderhouds kosten of handelingen nodig voor de vitalisatoren?
Onze vitalisisatoren vereisen geen enkel onderhoud. Alleen in het geval van de EWO Dolomit die alleen bij extreme omstandigheden aangeraden wordt moet er elke 1-3 jaar een nieuwe magnesium offer anode aangeschaft worden. Hoe vaak precies is afhankelijk van het water waar de EWO Dolomit mee in aanraking komt.
F. Is het nodig om de filter systemen van binnen schoon te maken?
Nee dit is in principe niet nodig, al het vuil in het water wordt in de actieve koolstofblok filter tegengehouden. Na de filter is het zuiver water. Contact met de vitalisatie module en het zuivere en vitale stromende water op zichzelf zorgt er vervolgens ook voor dat bacterie groei verder ontmoedigd wordt. Wat trouwens door de zuiverheid van het water sowieso al nagenoeg niet aanwezig is.
Nooit de actieve koolstofblokfilter zelf schoonmaken! Heet water en druk zetten op de filter om te schrobben (en het schrobben zelf) maken de filter kapot.
– 7 –
3. EWO Vitality Filter
A. Past het systeem wel/niet op mijn kraan?
Dit systeem past met het bijgeleverde koppelstuk gemakkelijk op alle M22 aansluitingen. Dit is 22 mm schroefdraad, de Europese standaard maat voor kranen.
Wat te doen bij het geval van een afwijkende maat kraan; Bekijk de technische specificaties van de kraan of meet zo goed als mogelijk (het liefst met een schuifmaat) de diameter van het schroefdraad op de kraan. En let goed op of het binnen of buitendraads schroefdraad betreft. Wij van Water Solutions kunnen als de maat aanwezig is het koppelstuk leveren bij de klant voor €19,50,- exclusief €3,45,- voor verzendkosten (NL Briefpost). De reden dat deze koppelstukken nogal prijzig zijn komt doordat ze handgemaakt worden en uit Duitsland komen. Helaas zijn er voor dit soort adapters voor zover wij weten geen gemakkelijke andere leveranciers met een groot aanbod. Omdat ze uit Duitsland moeten komen kan het ruim een week duren voordat ze bij de klant zijn. Ze zijn ook zelf via deze website te bestellen als je de service hiervoor in eigen handen wil nemen: http://www.wasserstelle-m.com/epages/63264275.sf/de_DE/?ViewAction=View&ObjectPath=/Shops/63264275/Categories/Seite__Kategorie/Alle_Gewindeadapter&PageSize=60&Page=1
B. Er viel een metalen staafje + veertje uit de onderkant van het systeem, hoe terug te plaatsen?
Dit is de vitalisatiemodule en hoort weer met het gaatje naar beneden gericht teruggeplaatst te worden. Richting de uitloop van het systeem. De richting van het veertje maakt niet uit.
C. Het schroefdraad is kapot/pakt niet meer/de filter is van mijn kraan gevallen.
Het is een bekend probleem dat plastic-metalen verbindingen nogal gevoelig zijn en bij veel beweging over verloop van tijd kapot gaan. Beweeg dit gedeelte van het systeem daarom niet (realistisch gezien zo min mogelijk) om het schroefdraad te sparen. Wij als Water Solutions zenden de klanten graag gratis een vervangend onderdeel op, tenzij mensen het echt zelf kapot gemaakt hebben of als het vaker bij dezelfde klant gebeurd. Dan zullen we €10,- in rekening brengen voor het onderdeel, en €4,50,- voor de verzendkosten
Hoe vervang ik de onderkant van de EWO Vitality Filter het beste?
Na het systeem uit elkaar te hebben gehaald schroef je het nieuwe onderdeel voorzichtig en recht uitgelijnd in het metalen koppelstuk wat op de kraan wordt geplaatst. Dus niet het metalen onderdeel draaien, maar het plastic. Op deze manier blijft het schroefdraad het beste behouden. Beweeg deze verbinding vervolgens niet meer (realistisch gezien dus zo min mogelijk)
D. De kap lekt aan de bovenkant/er zit een scheur in de zijkant van het systeem?
Dit komt doordat de kap de waterdruk die zich in het systeem bevind soms niet meer aan kan. Dan scheurt het plastic op de plekken waar dit het zwakste is, alsook waar de druk het hoogste is. Wij als Water Solutions zenden de klanten graag gratis een vervangend onderdeel op.
E. Welke filter cartridge heb ik nodig voor dit systeem?
Voor de EWO Vitality filter is de kleine zwarte EWO Vitality filter cartridge nodig.
– 8 –
F. Wat is de doorstroomsnelheid van de EWO Vitality Filter?
De doorstroomsnelheid van dit systeem hoort gemiddeld rond de 0,9 liter per minuut te liggen.
Zie eventueel ook 2-C: Mijn filter geeft meer/minder water dan xx liter per minuut?
– 9 –
4. EWO Gourmet
A. Welke systeem heb ik nodig van de verschillende modellen?
De basis systemen zijn de Single Premium 315 en Single Premium 235. Dit zijn systemen waar een klein kraantje bij zit die naast de bestaande kraan in de keuken geplaatst wordt. Voor deze kranen is er een extra gat nodig in het aanrecht.
De overige systemen betreffen driewegskranen. Deze vervangen de huidige kraan en hebben dus de mogelijkheid om gewoon warm en koud leidingwater te gebruiken, evenals het tappen van zuiver en vitaal water uit dezelfde kraan.
Als je al een driewegskraan hebt met een ongebruikte leiding is het mogelijk om een EWO Gourmet Basic Premium aan te schaffen. Dit systeem word zonder kraan geleverd en kan op de bestaande kraan worden aangesloten.
B. Zit er verschil in de EWO Gourmet Premium systemen?
Het enige verschil in de EWO Gourmet Premium systemen zit in de kranen. De filter en vitalisatie kwaliteit van het water is in elk systeem gelijk.
C. Waar kan de EWO Gourmet filterbehuizing worden geplaatst? En andere installatie vragen.
In vrijwel alle gevallen kan het systeem gemakkelijk onder het aanrecht in de keuken worden geplaatst. Of bijvoorbeeld weggewerkt worden in een kastje in de badkamer.
Voor meer informatie over installatie van systemen, zie 8-D: Installatie en garantie EWO Gourmet Premium systemen.
D. Wat zijn de afmetingen van de kranen?
Hiervoor hebben wij een informatieblad beschikbaar met de technische informatie van alle kranen. Zie in de bijlage folder: Technische_Specificatie_Kranen_EWO_Gourmet.pdf
E. Hoe groot is de EWO Gourmet filterbehuizing?
De afmeting van de EWO Gourmet behuizing onder het aanrecht is (BxHxD) 31x58x24 cm. Er dient dan aan de bovenkant nog wel rekening gehouden te worden met de leidingen en vitalisatie module, en hou voor de handigheid aan de onderkant ruimte over zodat de filter gemakkelijk vervangen kan worden.
F. Welke filter cartridge heb ik nodig voor mijn Gourmet systeem?
Voor de EWO Gourmet Premium systemen is de groene EWO Premium Filter cartridge nodig.
EWO Gourmet Puro (wellicht van toepassing): Bij een EWO Gourmet Puro is een oranje cartridge nodig. Dit systeem verkopen wij niet actief bij Water Solutions vanwege een complicatie met dit systeem en het Nederlands leidingwater. De Puro filter cartridge loopt namelijk in veel gevallen binnen 1-2 maanden helemaal vol door heel fijn sediment in het Nederlands leidingwater. Dit zorgt voor nog meer kosten omdat er in veel gevallen een textielen voorfilter nodig is. Naast dat het systeem sowieso al wat duurder is in onderhoud dan een EWO Gourmet Premium. Daarbij komt ook dat dit systeem ook iets minder goed het water zuivert dan de EWO Gourmet Premium filter cartridges.
Zie ook: Informatie_Textiel_Filter.pdf
– 10 –
G. Wat is de doorstroomsnelheid van een EWO Gourmet systeem?
De doorstroomsnelheid van een EWO Gourmet systeem hoort gemiddeld rond de 2.0 liter per minuut te liggen.
Zie eventueel ook 2-C: Mijn filter geeft meer/minder water dan xx liter per minuut?
– 11 –
5. EWO Classic
A. Welk systeem heb ik nodig voor mijn huis?
Afhankelijk van het aantal mensen in huis en het verbruik raden we het volgende aan:
1 persoons huishouden – EWO Classic 3/8e inch, tenzij er veel water verbruikt wordt.
2 persoonshuishouden – Als er weinig verbruik is kan de EWO Classic 3/8e inch nog net, anders de EWO Classic 1/2e inch.
2-5 personen in huis – Hier is de EWO Classic 1/2e inch aangeraden. Mocht er echt veel water verbruikt worden dan is de EWO Classic 3/4e inch aan te raden.
Meer dan 5 personen tot ongeveer 10 personen – De EWO Classic 3/4e inch.
Grotere woning complexen, kantoren, industrie en dergelijke kan ook allemaal voorzien worden van vitalisatoren, gelieve daarvoor contact op te nemen met Water Solutions. Afhankelijk van wat er nodig is kunnen wij systemen adviseren.
B. Hoe weet je welk systeem ik precies nodig heb?
Wij bekijken dit aan de hand van het aantal personen in huis, alsook de hoeveelheid apparaten en andere waterverbruikers er in huis zijn. De EWO Classic systemen hebben namelijk een maximale doorstroomsnelheid waardoor we dit af moeten stemmen, alsook om het beste vitalisatie effect te behalen.
Voor de technische specificaties van de EWO Classics, zie 9-C: EWO Classic
C. Waar word dit systeem geïnstalleerd? En andere installatie vragen
Wij plaatsen dit systeem altijd het liefst zo dicht mogelijk na de watermeter. Afhankelijk van de situatie in de meterkast wordt er een plek uitgekozen voor de EWO Classic.
Voor meer informatie over installatie van systemen, zie 8-E: Installatie en garantie EWO Classic systemen.
D. Ik heb erg hard water, maakt dat uit?
Wanneer de hardheid van het water richting de 15dH gaat is het handig om even contact op te nemen. Wanneer het nabij of op de grens zit kunnen we namelijk proberen of een EWO Classic voldoende is. Mocht de hoeveelheid kalk in het water teveel zijn voor een EWO Classic dan raden wij een EWO Dolomit aan, deze is ontworpen voor harde omstandigheden en verminderd en verhindert de kalk zeer effectief.
– 12 –
6. EWO HB
A. Waar is dit systeem precies voor te gebruiken?
De EWO HB is gemaakt om verwarmingsnetwerken in huis te vitaliseren. Dit zijn dus alle gesloten verwarmingscircuits zoals bijvoorbeeld CV’s. Vloerverwarming en andere verwarmingssystemen kunnen met de EWO HB ook gevitaliseerd worden.
B. Wat heeft dit voor effect op het verwarmingscircuit?
De EWO HB helpt kalkaanslag, verzilting, materiaal afzettingen, lekkages etcetera te verminderen en te voorkomen. Vitalisatie van het water in het circuit zorgt ervoor dat de kosten voor het CV onderhoud sterk verminderd worden en verlengd de levensduur van een nieuwe(re) CV met tiental(len) jaren. Dit effect is natuurlijk minder bij systemen die al lang in gebruik zijn. Het kan zelfs zo zijn in enkele gevallen dat er door het vitaliseren van een oud leidingssysteem lekkages en problemen opduiken. Dit systeem zorgt er verder ook voor dat het rendement van de ketel stijgt. Dit leidt in de meeste gevallen tot een energiebesparing van rond de tien procent. Vitalisatie van verwarmingscircuits is zeer gunstig voor een gezonde klimaatbeheersing. Bestaand vuil en aanslag in de leidingen worden na verloop van tijd vanzelf verwijderd en de warme lucht die van het verwarmingsnetwerk afkomt is veel aangenamer.
C. Welk systeem heb ik nodig voor mijn verwarmingscircuit?
Dit is afhankelijk van hoe groot het verwarmingscircuit is. In de meeste huishoudens is het basismodel, de EWO HB 1/2inch al voldoende voor het CV verwarmingscircuit. We raden voor accuraat advies aan contact op te nemen met Water Solutions, vaak kan er aan de hand van foto’s en een uitleg van het leidingnetwerk al duidelijk advies worden gegeven. Anders kan er altijd ook voor een meting worden langsgegaan.
Bij vloerverwarming en andere systemen die met waterpompen werken kan het zijn dat er op verschillende punten in het systeem een EWO HB nodig is om het netwerk volledig en goed te kunnen vitaliseren. Sterke waterpompen hebben namelijk een enorm verstorend effect op de structuur van het water.
D. Ik heb een open verwarmingscircuit, kan ik een EWO HB gebruiken?
Afhankelijk van de situatie is de EWO HB niet de beste keuze. Wanneer het verwarmingscircuit ‘open’ is (oftewel er wordt water getapt) dan is een EWO Vital module, EWO Classic of EWO Dolomit een beter alternatief. Neem contact op met Water Solutions voor passend advies.
– 13 –
7. EWO Energiepen
A. Hoe werkt het vitaliseren van vloeistoffen met de EWO energiepen?
Om het water goed te vitaliseren stop je de EWO Energiepen zo ver mogelijk in de vloeistof en begin je rustig achtjes te maken. Wanneer je dit minstens 30 seconden doet is het water weer naar een goede staat teruggebracht. Als je nog wat langer doorgaat verbetert de smaak wel wat meer.
Zie verder: 1-D, E, F: Technologie algemeen
B. Kan ik de EWO Energiepen in hete/koude vloeistoffen gebruiken?
Jazeker, geen probleem. Dit heeft geen invloed op het RVS of ingesloten informatiewater. Koolzuurhoudende dranken verliezen wel erg snel het koolzuur omdat het in aanraking komt met het RVS van de energiepen.
– 14 –
8. Garantie/Retour/installatie van systemen
A. Wat is het garantie beleid van de systemen?
Bij Water Solutions is er standaard een 2 jaar technische garantie aanwezig, als ook een binnen 6 maanden niet tevreden geld terug regeling. In het geval van systemen waar een actieve koolstofblokfilter gebruikt wordt vergoeden we de kosten van deze filter niet wanneer deze al uit de doos is gehaald. Ook de eventueel gemaakte installatie kosten kunnen wij dan niet vergoeden. De niet tevreden geld terug garantie geldt ook alleen wanneer het systeem in goede orde met folders en dergelijke word geretourneerd. Mocht er verder variatie zitten in de garantie van de systemen dan staat het hieronder in dit gedeelte van het FAQ aangegeven.
B. Kan ik een systeem retourneren?
Uiteraard, het liefst alleen wel wanneer duidelijk is wat de situatie is en het probleem met het systeem echt niet opgelost kan worden. Let verder op dat het systeem goed ingepakt teruggezonden wordt. Het is ook altijd zaak dat klanten met een zo tevreden mogelijk gevoel hun aankoop of retour afronden. Mocht een systeem ooit in slechte staat geretourneerd worden neem dan contact op met Water Solutions.
C. Installatie EWO Vitality Filter.
Ervan uitgaande dat er een juist koppelstuk of passende aansluiting aanwezig is kan het systeem gemakkelijk zelf op de kraan worden gemonteerd. Men hoeft alleen de perlator van de kraan te halen, het koppelstuk op de kraan te plaatsen en als laatste het systeem op de aansluiting te schroeven.
Laat vervolgens het systeem 3-5 minuten doorspoelen om al het losse koolstof en lucht uit de filter te spoelen.
D. Installatie en garantie EWO Gourmet Premium systemen.
Wanneer er voor wordt gekozen om dit systeem te laten plaatsen door Water Solutions kost dat ongeacht wat er moet gebeuren €100,-. Maakt niet uit hoe ver het rijden is (binnen Nederland en het noorden van België), wat er gedaan moet worden om het systeem te plaatsen, hoeveel installatie materiaal er nodig is enzovoorts. Bij installatie van meerdere systemen (Bijvoorbeeld combinatie EWO Classic en EWO Gourmet) kost het €75 euro per systeem voor installatie.
Plek van installatie: Wij kijken met een veldmeter wat een goede plek is om het systeem te plaatsen. De vitalisatie module van de EWO Gourmet systemen is namelijk gevoelig voor elektromagnetische velden van apparaten zoals een afwasmachine, Quookers, inductie kookplaten, elektrische ovens enzovoorts. We komen in principe altijd wel op een goede plek uit voor het systeem.
Zelf EWO Gourmet systemen installeren: Dit is mogelijk, bij het systeem wordt een duidelijke handleiding met afbeeldingen bijgeleverd en is meertalig. Iedereen die enigzins met leidingwerk om kan gaan zou dit systeem gemakkelijk moeten kunnen installeren. Er is ook voor de Single Premium 315 en Single Premium 235 een video beschikbaar voor het geval meer duiding gewenst is: https://www.youtube.com/watch?v=6QS06r3f5_w
Garantie EWO Gourmet Systemen: Alleen wanneer mensen zelf het systeem installeren is er wat extra contact met Water Solutions nodig voor volledige garantie. Er kan namelijk niet ter plekke een meting worden gedaan om een goede plek te vinden. Daarom kunnen we alleen garantie over de vitalisatie module van het systeem geven wanneer de klant een foto stuurt
– 15 –
van de plek waar het systeem komt te hangen, inclusief uitleg van eventuele kabels en apparaten in de nabije omgeving. Het liefst zo volledig mogelijk uiteraard. Op deze manier kunnen we namelijk via een foto een goede plek voor het systeem adviseren en de blijvende werking van de vitalisatie module garanderen. Als klanten dit niet doen dan kunnen wij de vitalisatie module niet garanderen, en wordt dit ook niet opgenomen in de niet tevreden geld terug garantie.
E. Installatie en garantie EWO Classic systemen.
Wanneer er voor wordt gekozen om dit systeem te laten plaatsen door Water Solutions kost dat ongeacht wat er moet gebeuren €100,-. Maakt niet uit hoe ver het rijden is (binnen Nederland en het noorden van België), wat er gedaan moet worden om het systeem te plaatsen, hoeveel installatie materiaal er nodig is enzovoorts. . Bij installatie van meerdere systemen (Bijvoorbeeld combinatie EWO Classic en EWO Gourmet) kost het €75 euro per systeem voor installatie.
Plek van installatie: Wij kijken met een veldmeter wat een goede plek is om het systeem te plaatsen. We proberen de EWO Classic in ieder geval zo dicht mogelijk achter de watermeter te plaatsen, en voor alle systemen die in huis aanwezig zijn. Het kan zijn dat we door apparaten of waterpompen in de meterkast een creatieve oplossing moeten bedenken. Dit lukt ons in principe altijd en kost, tenzij er echt enorm veel moet gebeuren, niets extra’s.
Zelf een EWO Classic installeren: Dit is mogelijk, bij het systeem wordt een duidelijke handleiding met afbeeldingen bijgeleverd en is meertalig. Iedereen die enigzins met leidingwerk om kan gaan zou dit systeem gemakkelijk moeten kunnen installeren.
Garantie EWO Classic systemen: Alleen wanneer mensen zelf het systeem installeren is er wat extra contact met Water Solutions nodig voor volledige garantie. Er kan namelijk niet ter plekke een meting worden gedaan om een goede plek te vinden. Daarom kunnen we alleen garantie over het systeem geven wanneer de klant een foto stuurt van de plek waar het systeem komt te hangen, inclusief uitleg van eventuele kabels en apparaten in de nabije omgeving. Het liefst zo volledig mogelijk uiteraard. Op deze manier kunnen we namelijk via een foto een goede plek voor het systeem adviseren en de blijvende werking van de EWO Classic garanderen. Als klanten dit niet doen dan kunnen wij de werking van het systeem niet garanderen, en valt dus ook niet onder de niet tevreden geld terug garantie als er echt wat mis mee is door onjuiste plaatsing.
De garantie en installatie regeling is voor een gedeelte hetzelfde als bij de EWO Gourmet systemen, let daarom op dat er kleine nuances in zitten die een groot verschil uit kunnen maken.
– 16 –
9. Technische gegevens
A. Hebben de systemen effect op de waterdruk/doorstroomsnelheid?
– Filtersystemen
Afhankelijk van het systeem en het soort filter varieert de doorstroomsnelheid. Zie de informatie van de desbetreffende systemen.
– Vitalisatoren
Doordat wij altijd kijken wat de situatie is en de systemen daarop afstemmen is er nagenoeg geen of nauwelijks drukverlies. Vooralsnog is iedereen erg tevreden van wat wij horen.
B. Kranen EWO Gourmet
Zie bijlages in de bijgeleverde folders:
Opties_EWO-GOURMET.pdf
Technische_Specificatie_Kranen_EWO_Gourmet.pdf
C. EWO Classic
D. EWO Dolomit
– 17 –
E. EWO HB
– 18 –
10. Onderzoeksresulaten en ander ondersteunend materiaal
Via https://www.water-solutions.nl/technologie/ zijn de onderzoeken naar de filterkwaliteit te vinden en te downloaden.
In de map waar dit F.A.Q. zich bevind zit ook het volgende onderzoek toegevoegd over wat voor effect de vitalisatie methode van EWO op kalk heeft:
Onderzoek_EWO_Vitalisatie_Effect_Calcium_Universiteit_van_Bologna_EN.pdf Ondersteunend materiaal voor producten, zie bijlages in de folders:
EWO_Productfolder_NL.pdf
Informatie_Textiel_Filter.pdf
Informatie_Quadro_Filter.pdf
– 19 –
11. Overig
Voor diepgaandere uitleg, onderzoeken of informatie kan er altijd contact worden opgenomen met Water Solutions. Om de zoveel tijd zal er verder ook een nieuwe versie van dit F.A.Q. worden uitgebracht zodat er altijd met actuale kennis gewerkt wordt en eventuele werkwijzes verbeterd kunnen worden.
Als je vragen hebt over dit bestand, mail dan naar info@water-solution.nl
Verder, een voor mensen mogelijk erg interessant en leuk bestand om de voordelen van vitaal water te laten zien aan de hand van testen met planten, zie: EWO_for_plants.pdf
– 20 –

Algemene Voorwaarden

 

© 2020 Water Solutions B.V. Alle rechten voorbehouden.