Water Ontharding 2.0

Er zijn een aantal traditionele waterontharding- methoden: Pelletreactors, Osmose en ionenwisselaars zijn de meest voorkomende waarvan de laatste het meest gebruikt wordt in huishoudens. Deze methoden verwijderen de kalk uit het water en hebben meestal als doel om kalkaanslag in leidingen en apparatuur te voorkomen en de levensduur van armaturen en huishoudelijke apparaten te verlengen. Ook wordt ontkalking ingezet om de smaak van drinkwater te verbeteren, hard water smaakt immers niet lekker!

Kalk in het water slecht?

Maar is het werkelijk nodig om kalk, ook wel calcium genoemd,uit het water te halen? In natuurlijk water zit ook kalk. Waarom is het dan zo slecht voor apparaten en de smaak van het water? Als je kijkt naar hoe het calcium molecuul zich gedraagt, gaat het pas onwenselijke eigenschappen zoals kalkaanslag vertonen wanneer de mens zich gaat bemoeien met het water waarin het aanwezig is. Dus eigenlijk proberen we iets op te lossen wat ná de bron, door menselijk inmengen, wordt veroorzaakt. De manier waarop de CaCo3 of calcium moleculen bij elkaar komen, ook wel de moleculaire structuur genoemd, verandert bijvoorbeeld wanneer de moleculen in het water onder druk door rechte leidingen geduwd wordt of in aanraking komt met elektrische en elektromagnetische velden van pompen. De moleculaire structuur verandert dan van de in de natuur voorkomende en onschadelijke vorm van calcium: aragoniet, naar de onnatuurlijke en schadelijke vorm: “calciet”. In de calciet vorm heeft de kalk scherpe hoeken
en randen waardoor het overal achter blijft haken en voor kalkaanslag en ook een harde smaak zorgt.

De Schade Ongedaan Maken: Natuurlijk Water

Zoals de mens een negatieve invloed op de moleculaire structuur kan hebben door water op een onnatuurlijke manier te behandelen, kan de mens ook een positieve invloed  hebben op water en de manier waarop de moleculen in het water zich gedragen. Wanneer we dit doen wekken we natuurlijke structuren op, ook in het Calcium molecuul. Wanneer we i.p.v. onnatuurlijke invloeden zoals elektrische en/of elektromagnetische velden, rechte leidingen etc het water sterk doen wervelen en in aanraking laten komen met een zwak magnetisch veld en de frequentie van zuiver bronwater kan de schade ongedaan gemaakt worden. Dit zijn namelijk positieve invloeden op de moleculaire structuur van het water en de in het water aanwezige calcium moleculen. Naast alle voordelen van dit natuurlijke water veranderd ook de Calcium van het schadelijke Calciet naar het onschadelijke Aragoniet waardoor kalkaanslag voorkomen wordt. Samen met de hoge oplosbaarheid van Vdit natuurlijk herstelde water zorgt dit er ook nog eens voor dat bestaande kalk- en andere aanslag in leidingen, apparaten en armaturen binnen 2-3 maanden opgeruimd wordt. Natuurlijk gezond en daardoor Vitaal” Water is dus wel kalk- en mineraalrijk, maar heerlijk zacht, precies zoals dat in de natuur voor komt.

Water Ontharding 2.0: Duurzaam en Natuurlijk

Water kan  in vrijwel elk watercircuit “vitaal” gemaakt worden, van huishoudens tot bedrijven en industrie. Waar water gebruikt wordt is de vitalisatie van water gunstig op zowel duurzaam, als gezondheids, als economisch vlak! Na de vitalisatie van het water wordt het heerlijk zacht, bestaande aanslag wordt opgeruimd en kalk, coatings, modder en andere afzettingen worden voorkomen. Ook hoeft u nog maar de helft van zeep en schoonmaakmiddel te gebruiken voor hetzelfde schoonmaakresultaat. Planten en bloemen fleuren op en na een paar weken douchen onder Vitaal Water worden de huid en haren merkbaar zachter. In C.V. circuits kan daarbij ook flink bespaard worden op stookkosten! De EWO vitalisatoren zijn volledig onderhoudsvrij, gebruiken geen elektriciteit of chemicaliën en hebben een levenslange garantie. U kunt deze nieuwe vorm van ontharding ook wel zien als ontharding 2.0, een innovatie op het gebied van waterontharding die veel moeite bespaard en een beter effect heeft op het water en het milieu dan welke andere vorm van waterontharding ook. Kies ook voor innovatie als het gaat om waterbehandeling en informeer naar de waterbehandelingssystemen van EWO! Neem contact op met onze service desk en we staan u graag te woord.

Facebooktwitterlinkedin

Algemene Voorwaarden

 

© 2020 Water Solutions B.V. Alle rechten voorbehouden.