Water; De Basis van onze Gezondheid

water gehaltes

In de huidige maatschappij wordt gezondheid op een vreemde manier benaderd. In de moderne geneeskunde wordt meer naar ziekte en de symptomen daarvan gekeken dan dat de gezondheid actief verbeterd wordt. Dat is ook wel logisch, want medici worden nu eenmaal zo opgeleid. Veel mensen vinden in het ziekenhuis echter niet de verbetering in gezondheid die ze zoeken.

Heel veel mensen hebben een tekort aan energie, teveel lichaamsvet (50% van de bevolking) en ook chronische aandoeningen zoals hart- en vaat ziekten, diabetes en kanker vieren hoogtij. Deze afwijkingen van een gezond bestaan komen in toenemende mate voor en de reguliere geneeskunde heeft hier geen antwoord op. De reden is dat voeding en lifestyle verantwoordelijk zijn voor deze problemen. En laten dat nu net twee zaken zijn waar de meeste medici geen verstand van hebben. Gelukkig is er een trend dat mensen zich hier bewust van worden. Zij nemen zelf het heft in handen en bouwen op hun eigen manier aan hun gezondheid. Maar ook in deze nieuwe gezondheidstrends gaan mensen vaak voorbij aan echte gezondheid door te veel in te zoomen op gezondheidsproblemen. Je kunt voor iedere klacht wel een kruid of een voedingssupplement vinden, maar daarmee is de oorzaak van de klacht in de basis vaak niet genezen.
De tijd van snelle oplossingen die niet lang stand houden is van voorbijgaande aard. We worden ons steeds meer bewust van de noodzaak voor langzaam en duurzaam resultaat.
Wat is nu de basis van onze gezondheid? Water, gewoon H2O. Het meest voorkomende stofje op onze planeet en in ons lichaam. We weten bijna allemaal wel dat ons lichaam voor het grootste gedeelte uit water bestaat en je er elke dag genoeg van binnen moet krijgen. Maar waarom is water dan zo belangrijk?

De Functie van Water
Water staat vooral bekend als oplosmiddel, maar water is veel meer dan dat. De voornaamste functie van water is vergelijkbaar met de harde schijf van een computer waar informatie in opgeslagen en doorgegeven wordt. Watermoleculen zijn in staat om informatie in het lichaam op te slaan en door te geven. Water heeft geheugen zou je kunnen zeggen, het is een informatiedrager.
Het water in het lichaam stuurt de signalen vanuit de hersenen naar de aan te sturen lichaamsdelen en weer terug. Het is het basiselement waar alle biochemische en bio-elektrische processen in ons lichaam op functioneren. Deze processen spelen de grootste rol bij alle opbouw en herstelprocessen in ons lichaam. Veel meer dan bijvoorbeeld proteïne, vitaminen of mineralen dat doen.
Simpel gezegd is het succes van alle signalen, en daarmee de processen, afhankelijk van de mate waarin ze doorgegeven kunnen worden. De effectiviteit waarmee signalen doorgegeven worden is weer afhankelijk van een goede vochtbalans en de structuur van het water in ons lichaam.

De Opneembaarheid van uw Drinkwater
Alleen water drinken is niet genoeg om ook daadwerkelijk gehydrateerd te raken. De kwaliteit op chemisch gebied en vooral de moleculaire structuur van het water is veel belangrijker. Deze bepalen namelijk de eigenschappen van het water zoals de opneembaarheid van het water door de cellen van ons lichaam. Het is namelijk niet het water zelf, maar de manier waarop de watermoleculen bij elkaar komen in groepen, ook wel de structuur genoemd, die de eigenschappen van water bepaalt. De structuur van het water is daarmee in grote mate verantwoordelijk voor het feit of wij daadwerkelijk gehydrateerd raken.
Verbeter je gezondheid in de basis. Drink zuiver & vitaal water!

 

Facebooktwitterlinkedin
Comments are closed.

Algemene Voorwaarden

 

© 2020 Water Solutions B.V. Alle rechten voorbehouden.