Water & Gezondheid

water dnaWater is meer dan een oplosmiddel. Een goede vochtbalans is een voorwaarde voor gezond zijn. Water speelt een sleutelrol bij alle lichaamsprocessen. Het is de informatie drager voor alle bio beschikbare stoffen in je lichaam.

Veel mensen met gezondheidsklachten lijden vaak onbewust aan chronische uitdroging. Je lichaam reageert intensief op een tekort aan water. Wanneer het lichaam minder dan 6-10 glazen Lichaamswaterwater per dag binnen krijgt, herschikt en regelt het de hoeveelheid water in het lichaam door te compenseren. Dit gebeurt door een verandering in de aanmaak van bepaalde hormonen. Wanneer het lichaam chronisch uitgedroogd raakt, en dat gebeurt sneller dan je denkt, zullen bepaalde processen in het lichaam zelfs staken.

Chronische uitdroging ontstaat wanneer het lichaam lange tijd niet die 6-10 glazen natuurlijk water binnen krijgt. Het dorst signaal neemt dan ook af, waardoor het lijkt alsof je geen behoefte aan water hebt. Wanneer je dan een aantal dagen 6-10 glazen water drinkt, krijg je opeens heel veel dorst. Dit gebeurt doordat de signaalfunctie wordt hersteld.

Om de cellen te kunnen hydrateren is alleen water drinken niet voldoende. Het gaat om de structuur van de watermoleculen die bepalen in welke mate het water de cellen in kan komen. Wanneer de clusters verstoord zijn of te lange ketens hebben, kan dit niet goed in de cellen binnen dringen. Water met verstoorde clusters is ook vaak moeilijk weg te drinken. Wanneer de structuur van het water in haar natuurlijke oorsprong wordt hersteld, dan proeft het heerlijk zacht en is het goed opneembaar voor het lichaam. Om de structuur van het water te herstellen, kunnen we het vitaliseren.

Je lichaam bestaat voor 75% uit water en voor 25% uit vaste stof. Van de hersenen wordt zelfs gezegd dat ze voor 85% uit water bestaan.  Je lichaam heeft elke dag zo’n 6-10 glazen natuurlijk, zuiver water nodig om alle biologische processen te kunnen reguleren. De precieze hoeveelheid is afhankelijk van koffie- , thee- en alcohol gebruik en het lichaamsgewicht.

 

Algemene Voorwaarden

 

© 2020 Water Solutions B.V. Alle rechten voorbehouden.